Domotica in de zorg

Door het toenemen van het aantal ouderen en het steeds minder beschikbaar zijn van verzorgende en dus zorg, kan domotica een bijdrage leveren aan een langer zelfstandig wonen en zorg verlenen aan oudere mensen. 

Gebruikersgemak voor het behouden van zelfstandigheid: Huis automatisering. U moet hierbij denken aan: automatisch openen en sluiten van deuren, op afstand bedienen van verlichting, tv, radio en gordijnen. Het gemak dient de mens!

Domotica voor meer leefcomfort

Naast de diverse mogelijkheden die meer leefcomfort bieden kan b.v. via monitoring op afstand zorg geboden worden. Zo kan via een telefoon-alarm systeem de bewoner in continue verbinding gebracht worden met de zorgverlenende instantie. In geval van nood kan die dan direct de persoon gerust stellen en onmiddelijk aktie ondernemen.

Een andere mogelijkheid is een “orienterings route verlichting” aanbrengen. Naast het fungeren als nachtverlichting markeert die ook de looproute naar het toilet of badkamer. Het lichtnivo is zo laag dat de partner er geen hinder van ondervindt.

Veiligheid en Domotica

Ook qua veiligheid kan domotica een bijdrage leveren. Zo kan men via een spreek-luister video systeem op de normale TV zien wie er aan de deur aanbelt. Dit voorkomt dat een ongenode gast zich zomaar toegang kan verschaffen tot uw woonruimte.

Er zijn nog tal van andere mogelijkheden om mensen langer zelfstandig te kunnen laten wonen.
In onze showroom laten wij u graag kennis maken met die mogelijkheden.

De Domotica specialist in het zuiden

We kunnen ons gerust domotica specialist noemen! bent u nog niet overtuigd? komt u dan gerust naar onze domotica showroom. Uitsluitend op afspraak te bezoeken.

Zakenpartners ETB Willem Bos