Zonnepanelen voor optimaal rendement

Dien uw offerte aanvraag in via onze speciale pagina, lees meer.

Met een zonnepaneelsysteem meer regie over eigen zonne energie! E.T.B. Willem Bos kan er voor zorgen dat u met zonnepanelen zelf producent wordt van stroom.

Door middel van zonlicht (ook bij bewolkt weer) wordt elektriciteit opgewekt, die u vervolgens gebruikt voor bijv. uw televisie, wasmachine of uw computer. Zodoende bespaart u geld, veel geld. Een gangbaar systeem levert u al snel een energiebesparing op van 50%. Én u bent ook nog eens goed bezig voor uw leefomgeving. Bij ETB Willem Bos delen wij zonnepanelen simpel weg op in 3 categorien; zonnepanelen op een schuin dak, zonnepanelen op een plat dak en een zonnepalen weide (zonnepanelen voor in uw tuin).

Zonnepanelen plaatsen op een schuin dak

Bent u van plan om zonnepanelen aan te schaffen en wilt u deze plaatsen op een hellend dak? Indien er zonnepanelen op een schuin dak worden geplaatst, dan heeft dat als kenmerk dat de benodigde hellingshoek en oriëntatie al beschikbaar is. Voor de bevestiging van de zonnepanelen op een schuin dak met dakpannen, is speciaal bevestigingsmateriaal benodigd. ETB Willem Bos bespreekt graag met u de mogelijkheden en het eventuele legplan.

Lees meer over zonnepanelen plaatsen op een schuin dak

Zonnepanelen leggen op een plat dak

Een plat dak op bijvoorbeeld uw schuur, garage of bijgebouw is feitelijk de perfecte locatie voor zonnepanelen. Dat komt omdat een plat dak van bijvoorbeeld uw schuur veel flexibeler qua plaatsing is. De terugverdientijd is daardoor vaak een stuk korter dan bij zonnepanelen op schuine daken. Heeft u interesse in zonnepanelen op een plat dak en komt u graag meer te weten over de wet,- en regelgeving omtrent plaatsing, dan komen wij graag in contact met u.

Lees meer over zonnepanelen leggen op een plat dak

Zonnepanelen in tuin

Het is mogelijk om een zeer hoog rendement te halen als uw zonnepanelen in de tuin of in uw weiland staan opgesteld. Heeft u wel eens nagedacht over zonnepanelen plaatsen in een weide en wat daarbij komt kijken aan vergunningen, eventuele begroeien rondom of de diefstalgevoeligheid daarvan? Graag bespreken wij met u de mogelijkheden.

Lees meer over het plaatsen van zonnepanelen in uw tuin of weiland

Zonnepanelen zijn meestal zwart of blauw. Dit verschil heeft vooral te maken met het productieproces van de panelen: monokristallijn of polykristallijn. Beide typen hebben hun voor- en nadelen. U heeft bijvoorbeeld de keuze uit een blauw paneel, ook wel polykristallijn genoemd. Dit paneel kenmerkt zich door een hoge weerstand door cellen die diverse kanten op staan, vergeleken met het zwarte mono paneel waar alle kristallen in een cel één kant opstaan. Hoewel dit paneel minder presteert dan een zwart paneel, is de aanschafprijs lager. Een zwart paneel (monokristallijn) heeft een betere prestatieverhouding dan een blauw paneel maar is zo’n 10 graden warmer. Dat geeft een verhoging van de interne weerstand en resulteert in een verlies van 3%. Tenslotte is er nog het zwarte met witte paneel, het PERC paneel. Een PERC paneel heeft de eenduidige cellen van een zwart paneel en blijft door de witte coating tussen de cellen gemiddeld 10 graden koeler. Het combineert de beste eigenschappen van beiden panelen.ETB Willem Bos kan u hier in een persoonlijk gesprek uitstekend advies geven over welke zonnepanelen voor u het meest geschikt zijn.

Het is belangrijk dat u de juiste hoeveelheid zonnepanelen heeft. ETB Willem Bos kan een precieze calculatie en opbrengstverwachting voor uw dak bepalen zodat u niet meer stroom opwekt dan u zelf verbruikt.

De opbrengt van zonnepanelen verschilt jaar op jaar in verband met de verschillende weersomstandigheden per jaar. In de loop der jaren gaat die opbrengst een klein beetje achteruit.

De oriëntatie van het dak waarop de zonnepanelen komen te liggen is van groot belang. De panelen moeten namelijk zo veel en zo lang mogelijk zonlicht ontvangen. Verder kunnen het type elektriciteitsaansluiting en de capaciteit van de aansluiting van invloed zijn. Uiteraard denkt ETB Willem Bos graag met u mee.

Een Electro Technisch Bedrijf (ETB) is gespecialiseerd in het advies en de montage van zonnepanelen. Hiervoor heeft ETB Willem Bos gekwalificeerde experts in dienst die de gehele installatie voor hun rekening nemen.

Schoonmaken van zonnepanelen op een dak kan een gevaarlijke klus zijn. Als u er zonder gevaar bij kunt is het raadzaam om de zonnepanelen eens per 1 à 3 jaar te reinigen met een spons en lauwwarm water. Gebruik in ieder geval géén schoonmaakmiddelen of een schurende borstel als u de zonnepanelen wilt schoonmaken. Maak anders gebruik van een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in het reinigen van zonnepanelen.

Veel provincies en gemeenten hebben hun eigen subsidies voor duurzame energie, waarbij woningeigenaren gestimuleerd worden om energiebesparende maatregelen te treffen en zo hun energierekening betaalbaar te houden. Informeer bij de lokale gemeente of bij de belastingdienst.

Contact met Willem Bos

Heeft u vragen over onze elektrotechnische mogelijkheden of vragen over duurzaamheid oplossingen?

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers.

Contact aanvraag

Zakenpartners ETB Willem Bos