Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de elektrotechnische detailhandel.

Twee grote sectoren die essentieel zijn voor de Nederlandse economie. Techniek Nederland ‘staat’ voor deze sectoren. Als een van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland zijn we een factor van betekenis. Zo zijn we continu in gesprek met de overheid en de politiek, het onderwijs, de media, vakbonden en fabrikanten- en consumentenorganisaties.

Installatiebranche

De Nederlandse installatiebranche is rijk geschakeerd. Installatiebedrijven zijn actief in de woningbouw, utiliteitsbouw, industrie en infrastructurele sector. Ze richten zich op ontwerp, advies, uitvoering en beheer van technische installaties. Een boeiende sector, met veel beweging, waar innovatie voor dynamiek zorgt. Van alle bedrijven die in deze branche actief zijn, hebben er circa 5.000 het lidmaatschap van Techniek Nederland. Zij zijn goed voor zo’n 130.000 banen. Gemeten naar omzet, vertegenwoordigen zij maar liefst negentig procent van deze branche.

Elektrotechnische detailhandel

De technische detailhandel bestaat uit winkelbedrijven die apparatuur verkopen en repareren. Techniek Nederland vertegenwoordigt ruim 1.500 van deze bedrijven. Zij boeken bij elkaar jaarlijks een omzet van zo’n 2,7 miljard euro.

Techniek Nederland

Contact met Willem Bos

Heeft u vragen over onze elektrotechnische mogelijkheden of vragen over duurzaamheid oplossingen?

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers.

Contact aanvraag

Zakenpartners ETB Willem Bos