Domotica

Domotica zorgt ervoor dat jouw gebouw slimmer wordt. Dit kan door bijvoorbeeld tijdschema’s in te stellen. Tevens kunnen er scenes worden gemaakt waardoor bijvoorbeeld de verlichting meteen met een druk op de knop in een bepaalde stand wordt gezet. Daarnaast kunnen verlichting en apparaten worden gekoppeld aan een smart home platform om ze met elkaar te laten communiceren.

Hierdoor wordt het mogelijk om uiteenlopende huishoudelijke apparaten op afstand aan te sturen. Dit kan je doen met je mobiele telefoon of tablet. Maar het is ook mogelijk om spraakopdrachten te geven aan een smart home hub. Des te meer domotica je toepast, des te ‘slimmer’ je gebouw wordt. Zo zet je met een app op je telefoon bijvoorbeeld alle slimme lampen in het gebouw aan of zet je de slimme thermostaat op afstand hoger. Zo krijg je een platform waarmee je alle vaak gebruikte apparatuur in en om je huis heel eenvoudig kunt bedienen.

Domotica staat voor de communicatie tussen o.a. elektrische apparaten en toepassingen in uw woonhuis en of bedrijfsruimte, met als doel om deze te besturen. Een ander woord voor domotica is huis automatisering of home domotica. Denk daarbij aan verlichting, ventileren, verwarmen, alarmeren, telefoneren (telefooninstallaties) TV kijken (datanetwerken) en veiligheid (alarminstallaties)

Betaalbare mogelijkheden voor domotica :

– Wonen en veiligheid met domotica
– Sfeer en wonen met domotica
– Comfort en wonen met domotica
– Communicatie en domotica
– Gebruiksgemak met domotica
– Zorg en domotica
– Design met domotica.

Door de toegepaste domotica kan dat zeer flexibel gebeuren en op een tijdstip of moment zoals u dat wenst. Dit kan zowel in huis als op afstand. Het moge duidelijk zijn dat het ontwerpen en aanleggen van een domotica installatie een goede voorbereiding vereist met veel en uitgebreid overleg tussen gebruiker en ontwerper/installateur.

De domotica specialist

ETB Willem Bos heeft een team van domotica-specialisten in dienst voor het ontwerpen en aanleggen van uw op maat gemaakt domotica-installatie. Wij kunnen dat volkomen merkonafhankelijk voor u verzorgen omdat wij een erkend KNX member zijn. KNX is een standaard technologie die door meer als 450 verschillende fabrikanten gebruikt wordt. Daardoor kunnen alle producten met elkaar communiceren omdat ze allemaal met hetzelfde besturingssysteem werken.

Domotica showroom

ETB Willem Bos beschikt over een domotica showroom waarin wij de diverse mogelijkheden kunnen tonen die een domotica installatie voor u zou kunnen bevatten. De showroom is uitsluitend op afspraak te bezoeken.

Contact met Willem Bos

Heeft u vragen over onze elektrotechnische mogelijkheden of vragen over duurzaamheid oplossingen?

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers.

Contact aanvraag

Zakenpartners ETB Willem Bos