Slimme verlichting: Interact Pro

Pas de verlichting aan via een smartphone, tot 200 lichtpunten per project!

Nu steeds meer producten worden gekoppeld aan het internet, worden deze alsmaar slimmer. Dit geeft de gebruiker meer flexibiliteit, bespaart extra kosten en biedt meer comfort.

Baal je nog wel eens als een film bij de videotheek is uitgeleend? Sta je nog vaak in de rij bij een warenhuis? De ontwikkelingen gaan erg snel… Maar let op, met licht is dat niet anders. Nu LED-verlichting de standaard is geworden, ligt er een kans voor de installatiebranche om met slimme verlichting een veel betere beleving aan te bieden voor gebruikers en zo meer waarde toe te voegen. Tot dusver bleef het Midden- en kleinbedrijf (MKB) verstoken van deze ontwikkelingen maar dat is nu verleden tijd. In het MKB kom je vrijwel altijd verlichting tegen die met een schakelaar aan of uit gezet kan worden. Niet per werkplek, maar voor iedereen tegelijkertijd. Zodra je het licht wilt dimmen of werkruimtes anders worden ingedeeld moet een installateur de bekabeling uitbreiden of aanpassen. Door de hogere kosten en onbruikbare werkruimtes tijdens installatie zien de meeste MKB’ers daarom af van vernieuwing.

Unieke oplossing door Signify

Met Interact Pro biedt Signify (voorheen Philips Lighting) een unieke oplossing. Met Interact Pro sluit je elk lichtpunt aan op de netspanning en kun je met behulp van een app alle werkruimten indelen en het gedrag van de verlichting eenvoudig instellen. Moeten de lampen op de gang aan gaan bij beweging? De meeting ruimte anders belichten als de beamer aan staat? Het licht 100% aan als de schoonmaker langs komt op dinsdagavond? Geen probleem. Je hebt maximale controle over de lichtpunten zonder moeilijke bekabeling en configuraties. De Interact Pro app en dashboard werken samen met Philips Interact Ready armaturen.

De installatie is gelijk aan normale verlichting

De eerste installatie is niet anders dan bij normale verlichting. Ophangen volgens het lichtplan, spanning op de armatuur en klaar. Vervolgens hang je een gateway op die je aan het internet koppelt. Dan begint het spelen;

  • Laat de app alle lichtpunten, draadloze schakelaars en bewegingssensoren zoeken.
  • Definieer alle werkruimtes en koppelt elke armatuur of schakelaar aan een ruimte.
  • Voeg specifiek gedrag toe, maar dat kan ook altijd later nog. De beste ideeën komen namelijk tijdens het gebruik.

De voordelen van Interact Pro

  • Meer comfort en prestaties door individuele optimalisatie per medewerker of taak.
  • Het gemak van zelfregelende verlichting. Nooit meer energieverlies: verlichting automatisch laten dimmen of uitgaan wanneer deze niet nodig is.
  • Aanzienlijke extra besparing op energie dankzij perfect inzicht in verbruik.
  • Een slimme werkomgeving benadrukt het innovatieve imago van het bedrijf

Het beste comfort en het gemak van slimme, zelfregelende verlichting

Zet de stap van LED-verlichting naar slimme verlichting en biedt je medewerkers het beste comfort en het gemak van slimme, zelfregelende verlichting. Als een Philips erkend ‘Connect lighting Expert” helpen wij u graag verder. Neem direct contact met ons op.

Contact met Willem Bos

Heeft u vragen over onze elektrotechnische mogelijkheden of vragen over duurzaamheid oplossingen?

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers.

Contact aanvraag

Zakenpartners ETB Willem Bos