Kiezen voor Led verlichting

Wij helpen u bij het nemen van de juiste beslissing. Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van de door ons aangeboden LED-producten, maar daar hebben wij alleen iets aan als u dat ook bent.

Daarom helpen wij u graag om de kwaliteit van onze fabrikanten ten opzichte van andere LED-leveranciers te beoordelen. Onderstaande ‘LED-checklist’ kan u daarbij van dienst zijn.

De LED-checklist

LED-verlichting bewijst dagelijks zijn waarde in de praktijk. Ontwikkelingen in LED-land gaan snel. Met het aantal nieuwe toepassingen neemt ook het aantal LED-aanbieders toe. Dat vergroot de keuze, maar maakt kiezen ook lastig. Natuurlijk, een offerte is een handige leidraad waar het types, prijzen en aantallen betreft. Maar het zegt lang niet alles. Waar moet u (nog meer) op letten bij de aanschaf van LED? Hoe maakt u een goede, of beter: de beste keuze? Wij helpen u graag bij het nemen van de juiste beslissing.

Levensduur en lichtkwaliteit?

Wie LED zegt, zegt duurzaamheid. Maar let op: bij bepaling van de levensduur van LED heeft het weinig zin te kijken naar losse componenten, zoals LED-chips of -drivers. Beter is het uit te gaan van het totale systeemniveau. Wilt u zeker zijn van minimale kleurafwijkingen en een constante
kleurtemperatuur? Kijk dan of uw aanbieder de gepatenteerde optibin® technologie gebruikt. Zo bent u zeker van gegarandeerde lichtkwaliteit.

De juiste combinatie?

Van ontvangsthal tot parkeergarage, van restaurant tot kantoortuin: LED past overal. Onze fabrikanten beschikken over beste oplossingen voor iedere ruimte in huis of uw bedrijf. LED-armaturen zijn prima toepasbaar in gebouwbeheerssystemen zoals Dali, KNX, LON of Power of Ethernet (POE).

Certificaten en richtlijnen

Wij willen in het LED-aanbod onderscheid maken en kijken bij de keuze van ons aanbod over welke kwaliteitscertificaten een leverancier beschikt en of LED-armaturen aan alle (Europese) normen en richtlijnen voldoen.

Werkt uw aanbieder volgens de norm IEC62722? Dan is kwaliteit geborgd op het gebied van:

  • Initial rated input power (in W);
  • Initial rated luminous flux (in lm);
  • Initial LED luminaire efficacy (in Im/W);
  • Luminous intensity distribution;
  • Initial Correlated Color Temperature (CCT);
  • Initial rated Color Rendering Index (CRI);
  • Initial rated chromaticity co-ordinate value and expected tolerance (x,y) < x SDCM;
  • Initial specifications of all LED based luminaires are specified at an ambient temperature of25°C

Heeft uw leverancier per armatuur behalve een ‘declaration of conformity’ ook elektrische gegevens over ‘Power Quality (> 0.9)’ en ‘hogere harmonische vervuiling’? Dan zit je goed. Voldoen de armaturen bovendien aan de NEN12464, dan hoef je jezelf zich geen zorgen te maken oververblinding, lichtniveau of gelijkmatigheid. Tip: vraag je leverancier om Dialux bestanden. Hiermee kan je lichtberekeningen (laten) uitvoeren.

Garantie

Leveranciers hanteren vaak verschillende garantievoorwaarden en -termijnen. Onze fabrikanten geven zelfs standaard vijf jaar op het professionele LED-portfolio.

Wij zullen ons best doen een voorstel op maat te maken, afgestemd op de wensen die u met ons gedeeld hebt. Tevens kunnen wij u adviseren om in aanmerking te komen voor bepaalde subsidies zoals Energie Investering Aftrek.

Contact met Willem Bos

Heeft u vragen over onze elektrotechnische mogelijkheden of vragen over duurzaamheid oplossingen?

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers.

Contact aanvraag

Zakenpartners ETB Willem Bos