Modexpress – Helmond

Duurzaamheid Utiliteitsbouw

Helmond – Het is aan alles merkbaar dat Helmond volop in ontwikkeling is. Wat een aantal decennia geleden nog als een wat sobere arbeidersstad werd gezien, is inmiddels een levendige, middelgrote provinciestad waar ontzettend veel te beleven is. Zo ook in het bedrijfsleven en de ontwikkeling van de verschillende bedrijventerreinen waar ook Modexpress aan een nieuw pand bouwt. ETB Willem Bos is door de Modexpress gevraagd om mee te werken aan hun nieuwe warehouse aan de Gerstdijk in Helmond.

Persoonlijk advies

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit project?

Contact aanvraag

Warehouse in helmond

Modexpress (een internationaal georiënteerd bedrijf dat de logistiek regelt voor een groot aantal modebedrijven) gaat een pand bouwen van 40.000m2. Het plan bestaat uit een vooruitstrevend kantoor, dat rondom voorzien is van glas. En op de bovenste verdieping komt een groot dakterras. De begane grond is volledig ingericht voor het personeel in de bedrijfshal, voorzien van kleed- en doucheruimtes voor dames en heren en een eigen entree.

Klaar voor de toekomst

Het warehouse, met een bruto vloeroppervlakte van circa 39.000m2, is zo geëngineerd dat dit flexibel ingericht kan worden met stellingvloeren tot vier lagen hoog. Niet alleen is hier rekening gehouden met de fundatie, maar ook met de brandveiligheid. Zoals de inhoud van de sprinklertank en sprinklerpomp. Bijna vanzelfsprekend in dit logistiek gebouw, met het oog op e-commerceactiviteiten, voorzien is van de benodigde docks, laadkuil en een warehousekantoor.

Kenmerken

Opdrachtgever: Modexpress
Locatie: Helmond
Start project: Q4 2022
Datum oplevering: Q2 2023
Werkzaamheden: Engineering
Elektrische installatie

Complete elektro installatie door ETB Willem Bos

ETB Willem Bos is verantwoordelijk voor alle elektrotechnische installaties. Tijdens de engineeringsfase zijn wij samen met diverse partners (waaronder Unibouw) om tafel gaan zitten om de (comfort)behoefte van de huurder tot in de kleinste details in kaart te brengen. Comfort op het gebied van koelen en ventileren van het warehouse waren hierbij belangrijke punten. Er werken hier straks immers heel veel personen op diverse lagen in het gebouw en die moeten hun werk prettig en in een gezond binnenklimaat kunnen doen.

De bouw van dit warehouse is een prachtige klus. Nog voor de bouwvak is Unibouw gestart met het grondwerk. Na de zomervakantie start voor ETB Willem Bos de volgende fase. De oplevering staat gepland voor Q2-2023. Vanaf dan beschikt Modexpress over een warehouse dat niet snel uit de mode zal raken.

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit project? Bel of mail ons, wij helpen u graag verder.

Contact aanvraag

Zakenpartners ETB Willem Bos