ETB Willem Bos; installatie van unieke UV-C-verlichting

ETB Willem Bos verzorgt de installatie van unieke UV-C-verlichting die virussen uitschakelt in openbare ruimtes

In dit artikel:

Gecertificeerd Signify-partner

De wereldwijde coronapandemie heeft de mogelijkheden om publieke ruimtes zoals theaters, bioscopen, scholen en musea te voorzien van zuivere, virusvrije lucht in een stroomversnelling gebracht. UV-C-verlichting is daarbij een zeer effectieve vorm van desinfectie. Wetenschappers gebruiken de technologie niet voor niets al ruim 40 jaar om bacteriën en virussen te doden. E.T.B Willem Bos is gecertificeerd partner van producent Signify (voorheen Philips Lightning). Hierdoor hebben wij de juiste kennis en ervaring om deze verlichting op te hangen. Onze speciaal voor dit doel opgeleide mensen garanderen een feilloze inbedrijfstelling en verzorgen het onderhoud van de luchtreinigers. Inmiddels verzorgen we voor Koninklijk Theater Carré en een lokaal cultureel centrum de installatie van de UV-C-verlichting als onderdeel van een landelijk proefproject.

Hoe kan het dat UV-C-verlichting effectief werkt tegen virussen en bacteriën?

De speciale technologie van UV-C zit op een dusdanige golflengte dat bacteriën, virussen en sporen worden gedeactiveerd. Daarom is deze wetenschappelijk bewezen techniek ideaal om in te zetten bij het desinfecteren van lucht en oppervlakken. In de halfopen en volledig gesloten UV-C-oplossingen die E.T.B Bos installeert, worden op voor mensen veilige wijze tot 99% virussen en bacteriën in de lucht onschadelijk gemaakt. Dit levert een veilige, virusvrije ruimte op. Juist in deze tijd is deze manier van luchtreiniging van grote toegevoegde waarde in openbare ruimtes. Overigens bestaan er ook speciale toepassingen voor desinfectie van oppervlakken en voorwerpen. Onze specialisten helpen u graag bij het zoeken naar een voor uw situatie passende oplossing.

Is UV-C-verlichting schadelijk?

Hoewel UV-C-verlichting zijn effectiviteit binnen de medische industrie al ruimschoots heeft bewezen, is de toepassing nog nieuw voor de publieke sector. Bij een onjuist gebruik of verkeerde montage van een UV-C-lamp of (halfopen) systeem kan de UV-C-straling schadelijk zijn voor de ogen en huid. Bij gesloten systemen speelt dit in het geheel niet, aangezien de UV-C-lampen de lucht reinigen in het apparaat. Bij halfopen systemen is de kans op ongewenste straling te voorkomen door deze vanaf een bepaalde hoogte op te hangen. Daarnaast zijn er UV-C-lampen die alleen werken wanneer er niemand meer in de ruimte aanwezig is. Hiermee worden de risico’s met UV-C-verlichting sterk gereduceerd.

Waarom een erkend installateur inschakelen bij UV-C-verlichting?

Het is verstandig om UV-C-oplossingen door een erkend installateur te laten monteren om gezondheidsrisico’s tot een minimum te beperken. Bij E.T.B. Bos werken uitsluitend goedopgeleide professionals die zorgen voor een juiste ingebruikstelling, certificering en voldoende onderhoud van UV-C-oplossingen in uw pand conform professionele veiligheidsrichtlijnen. Bij de montage hoort een servicecontract voor preventief periodiek onderhoud. Er wordt geen enkele UV-C-lamp geactiveerd voordat deze door ons persoonlijk van een certificering is voorzien. Bij de installatie van een UV-C-unit verrichten wij de volgende werkzaamheden:

–    Ophangen, monteren en plaatsen van de UV-C-unit conform de installatierichtlijnen

–    De aansluiting op de bestaande elektrotechnische installatie

–    Controle van de werking en een check of de unitwaterpas is geplaatst

–    Gereedmaken voor inbedrijfstellen en certificering

Ontdek alle voordelen van UV-C-verlichting voor publieke ruimtes

Ook voor openbare ruimtes is UV-C-verlichting een effectieve en betrouwbare desinfectiemethode met een gunstig kostenplaatje. De technologie zorgt ervoor dat micro-organismes zoals virussen, bacteriën, schimmels en sporen voor 99% worden gedeactiveerd. Als erkend installateur van Signify UV-C-oplossingen in Noord-Brabant maakt E.T.B. Willem Bos altijd een goed voorstel op maat dat is afgestemd op uw wensen. Wij helpen u graag bij het nemen van de juiste beslissing. Neem daarvoor gerust contact met ons op voor gericht advies. Wij verhogen de veiligheid en gezondheid van uw gasten of bezoekers door de combinatie van bewezen effectieve UV-C-oplossingen gecombineerd met onze kennis en kunde.

Relevante artikelen:

“Primeur voor Somerens theater de Ruchte: speciale verlichting die virussen uitschakelt” bron; ED

“Primeur Theater De Ruchte en Koninklijke Theater Carré met installatie desinfecterende UV-C verlichting” bron; Siris

“Landelijke primeur voor De Ruchte” bron; het Contact

Contact met Willem Bos

Heeft u vragen over onze elektrotechnische mogelijkheden of vragen over duurzaamheid oplossingen?

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers.

Contact aanvraag

Zakenpartners ETB Willem Bos