Het gemak van een eigen laadstation

Hoewel er vandaag de dag steeds meer openbare laadpalen bijkomen, is het niet altijd even handig om een (openbare) laadmogelijkheid te gebruiken. Zo is een laadpaal vaak niet bij je bestemming in de buurt of moet je soms zoeken. En heb je er een gevonden, dan is er de kans dat de laadpaal bezet is. Een eigen laadstation voor je elektrische voertuig heeft daardoor grote voordelen. E.T.B. Willem Bos uit Someren levert en monteert zowel zakelijk als privé hoogwaardige laadoplossingen zoals laadpalen en wallboxen in uiteenlopende uitvoeringen en van verschillende merken.

Laadpaal aanvragen elektrische auto ETB Willem Bos Someren - Eindhoven

Willem Bos levert een laadpaal op maat

Bij ons kunt u kiezen voor een laadstation kiezen die is uitgevoerd als een paal- of wandmodel (ook wel ‘wallbox’ genoemd). De keuze tussen deze twee soorten is praktisch van aard: kunt u de auto tijdens het laden naast een muur parkeren, dan is een wandmodel erg geschikt. Moet het laadpunt ergens op het terrein of in de tuin komen, dan is een vrijstaand paalmodel de juiste keuze. Een ander aspect bij het kiezen van een laadstation is het verschil tussen een 1-fase- en 3-fase-laadpaal. Bij een 1-fase-laadstation wordt gebruik gemaakt van de standaard netwerkverbinding. Het is een eenvoudige oplossing en daardoor een betaalbare keuze. Realiseert u zich echter wel dat het maximale laadvermogen beperkt is tot 3,7 kW. Steeds meer elektrische auto’s kunnen al op 3-fase stroom (maximaal 22 kW) laden. Kiest u voor een 3-fase-lader die gebruik maakt van krachtstroom (en daarmee voor een laadvermogen van maximaal 22 kW), dan laadt uw elektrische auto veel sneller op.

Nooit overbelasting en optimale laadsnelheid

Wilt u uw elektrische auto op hoog vermogen laden en er tegelijkertijd van verzekerd zijn dat uw elektriciteitsaansluiting door het laden niet overbelast wordt? Een aantal van onze ‘slimme’ laadstations zorgen er in combinatie met Dynamic Power Management voor dat de beschikbare stroomcapaciteit van uw huisaansluiting optimaal verdeeld wordt. Het laadpunt monitort door middel van communicatie met de slimme meter het totale elektriciteitsverbruik in het huis en past de laadsnelheid van uw auto dynamisch aan. Als er energie over is, wordt de laadsnelheid automatisch verhoogd. Dit voorkomt vaak dat u een verzwaring nodig heeft. Heeft u nog een analoge kWh-meter, dan kan door middel van een DPM-module het laadstation alsnog communiceren met uw installatie.

Laadpaal aanvragen elektrische auto ETB Willem Bos Someren - Helmond

Kies voor een ‘slim’ laadstation

Naast Dynamic Power Management kan het voor uw (zakelijke) administratie handig zijn om een zogenaamde ‘slimme’ laadpaal te kiezen. Een slimme laadpaal houdt een eigen stroomverbruik bij zodat inzichtelijk is wat het laden u heeft gekost en welk deel van de stroomrekening van het gewone huishouden afkomstig is. Hoe dan ook is het opladen aan een eigen laadpaal altijd voordeliger dan aan een openbaar laadstation omdat je dan alleen het gewone energietarief betaalt voor de elektriciteit. Overigens leveren wij uitsluitend laadstations (laadpalen en wallboxen) van kwaliteitsmerken zoals ABB, Alfen, EV-box, The New Motion, Wallbox en Webasto.

Waarom uw laadpaal laten installeren door ETB Willem Bos 

Een laadpaal is een complex apparaat dat door de toepassing buitenshuis en het grote vermogen veilig gemonteerd dient te worden door een erkende installateur;

  • Onze installateurs hebben al vele laadpunten geïnstalleerd en de goed opgeleide monteurs weten daardoor waar ze mee bezig zijn;
  • Wij leveren de laadpaal altijd werkend op;
  • Wij hanteren vaste heldere prijzen zodat er achteraf nooit verrassingen zijn;
  • Wij bieden passende oplossingen zodat u optimaal kunt laden zonder dat u uw netaansluiting voor veel geld moet laten verzwaren. De capaciteit wordt optimaal gebruikt en u bespaart gemiddeld € 675,- per jaar!

Meer informatie over laadpalen

Meer weten over de mogelijkheden om uw laadstation door E.T.B. Willem Bos te laten installeren? Neem dan gerust contact met ons op! Wij informeren u graag over alle mogelijkheden!

 

 

Contact met Willem Bos

Heeft u vragen over onze elektrotechnische mogelijkheden of vragen over duurzaamheid oplossingen?

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers.

Contact aanvraag

Zakenpartners ETB Willem Bos