Maak je huis ‘slimmer’ met domotica

Maak je huis ‘slimmer’ met domotica! ETB Willem Bos Elektrotechniek heeft inmiddels jarenlang ervaring met de installatie van domotica in en om het huis. Domotica is een verzamelnaam voor elektronische aangestuurde verlichting en apparaten waarmee alledaagse bezigheden in en om het huis worden geautomatiseerd en daardoor makkelijker of comfortabeler worden gemaakt. In dit artikel lees je meer over huis domotica, welke toepassingen er allemaal mogelijk zijn en wat de voordelen zijn.

Wat is domotica?

Domotica zorgt ervoor dat jouw huis slimmer wordt. Dit kan door bijvoorbeeld tijdschema’s in te stellen. Tevens kunnen er scenes worden gemaakt waardoor bijvoorbeeld de verlichting in huis meteen druk op de knop in een bepaalde stand wordt gezet. Daarnaast kunnen verlichting en apparaten worden gekoppeld aan een smart home platform om ze met elkaar te laten communiceren. Hierdoor wordt het mogelijk om uiteenlopende huishoudelijke apparaten op afstand aan te sturen. Dit kan je doen met je mobiele telefoon of tablet. Maar het is ook mogelijk om spraakopdrachten te geven aan een smart home hub. Des te meer domotica je toepast, des te ‘slimmer’ je huis wordt. Zo zet je met een app op je telefoon bijvoorbeeld alle slimme lampen in huis aan of zet je de slimme thermostaat op afstand hoger. Zo krijg je een platform waarmee je alle vaak gebruikte apparatuur in en om je huis heel eenvoudig kunt bedienen.

ETB Willem Bos Elektrotechniek heeft inmiddels bij veel particulieren, verschillende vormen van huis domotica aangelegd. Daardoor kunnen we je van goed advies en passende oplossingen voorzien.

Maak je huis slimmer met domotica van ETB Willem Bos Someren

Wat zijn de voordelen van domotica (huisautomatisering)?

Door toepassing van domotica zorg je voor meer gemak en comfort in huis. Steeds meer veelgebruikte apparaten kan je op afstand bedienen met je eigen mobiele telefoon of een smart home hub. Met door jou zelf gekozen tijdschema’s zorg je dat de gewenste apparatuur in- of uitgeschakeld wordt op het juiste moment. Zo kan je zelf beslissen op welk tijdstip de thermostaat gaat verwarmen of wanneer het licht moet worden ingeschakeld. Dat bevordert een efficiënt  energieverbruik. Maar ook qua veiligheid kan domotica veel betekenen. Denk hierbij aan IP-camera’s en slimme deurbellen. Deze maken je huis veiliger en detecteren ongewenste bezoekers onmiddellijk.

Aan welke toepassingen kan je denken bij huis domotica?

Er zijn vele vormen van huis domotica. Veel populaire toepassingen zijn onder meer een slim deurslot, slimme verlichting, een video deurbel of verwarming die per kamer is in te stellen. Ook een slimme meter, een alarmsysteem, elektrisch op afstand bedienbare gordijnen, rolluiken en garagedeuren zijn veel voorkomende toepassingen. Ook de bediening van huishoudelijke apparaten, spraakbesturing en de koppeling van alle apparaten zodat je alles met een app kunt bedienen vallen onder de huis domotica.

Veel domotica systemen zijn tegenwoordig te bedienen middels spraak gestuurde opdrachten. Denk hierbij aan en diverse bekende platformen zoals Google Assistent, Amazon Alexa en Apple HomeKit. Bij ETB Willem Bos zijn deze vormen van huis domotica bekend en we kunnen je van een goed advies voorzien over de installatie van domotica in je woning.

Maak ook jouw huis comfortabeler en slimmer met moderne domotica

Maak ook jouw huis comfortabeler en slimmer met moderne domotica. Bekijk de betaalbare oplossingen voor domotica. bij ETB Willem Bos heeft op dit gebied alle kennis en expertise in huis om je goed te adviseren bij je keuze voor domotica. Vervolgens kunnen we zorg dragen voor een professionele en hoogwaardige installatie. Informeer bij ons naar de mogelijkheden!

Meer informatie over huisautomatisering?

Meer weten over de mogelijkheden met domotica door E.T.B. Willem Bos? Neem dan gerust contact met ons op! Wij informeren u graag over alle mogelijkheden!

Contact met Willem Bos

Heeft u vragen over onze elektrotechnische mogelijkheden of vragen over duurzaamheid oplossingen?

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers.

Contact aanvraag

Zakenpartners ETB Willem Bos