Wek je eigen duurzame energie op met zonnepanelen!

In dit artikel:

Meer en meer mensen kiezen er voor om met eigen zonnepanelen duurzame energie op te wekken. De combinatie van hoog-rendement panelen en de vaste lage prijs van zonnepanelen en het feit dat Nederland een ideaal land is voor zonnepanelen, maakt het een goede investering om een forse besparing op je energierekening te kunnen maken. E.T.B. Willem Bos Elektro techniek helpt u graag met een op maat gemaakt advies voor een goed renderende installatie. Zodat u nu en in de toekomst kunt profiteren van alle voordelen die een zonnestroom installatie u kan bieden!

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Na in gebruikstellen van een zonnestroominstallatie start u direct met het opwekken van duurzame energie. De zon is een onuitputtelijke bron van schone energie waar u met zonnepanelen op een slimme wijze gebruik van kunt maken. Mede dankzij diverse voordelen maakt het de aanschaf van zonnepanelen daarom bijzonder aantrekkelijk.

Wij zetten de pluspunten even voor u op een rij:

 1. Kostenbesparing:
  Zonnepanelen vergen een eenmalige investering. Gelukkig zijn zonnepanelen de afgelopen jaren een stuk bereikbaarder geworden. Bij E.T.B. Willem Bos kunt u er altijd op rekenen dat u een op maat gemaakte offerte krijgt. Bovendien gaat u na in bedrijfstelling van de zonnestroominstallatie direct starten met besparen op uw energiekosten. Uw eigen zonnestroom is niet alleen goedkoper dan stroom van uw energiebedrijf. Ook wordt opgewekte energie die u zelf niet gebruikt, terug geleverd aan het energienet en verrekend met uw stroomverbruik (dit wordt salderen genoemd). Particulieren kunnen daarnaast ook de BTW op de aankoop van een zonnestroominstallatie terugvorderen zodat zonnestroominstallatie een slimme investering is die u al na enkele jaren hebt terugverdiend!
 2. Milieu aspect:
  Met zonnepanelen wekt u zelf duurzame zonne-energie op. Hierdoor hoeft er een kleiner beroep te worden gedaan op de energie die via het energienet met fossiele brandstoffen wordt opgewekt. Dat resulteert in een lagere CO2-uitstoot. Met zonnepanelen draagt u dus een steentje bij om de opwarming van de aarde minder snel te doen verlopen.
 3. Onafhankelijkheid:
  Met zonnepanelen op uw dak bent u minder afhankelijk van uw energiemaatschappij. U wekt immers zelf op milieubewuste wijze de komende tientallen jaren uw eigen energie op. Zonnepanelen zijn hiermee de enige installatie in huis die geen energie verbruiken maar aanmaken.

Wat kosten zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren sterk in prijs gedaald. Goed nieuws dus voor iedereen die wil investeren in zonnepanelen. Wat een complete installatie kost, is afhankelijk van een aantal factoren. E.T.B. Willem Bos helpt u daarom graag met een passende offerte die is toegespitst op uw situatie. Aspecten, zoals het soort zonnepanelen dat wordt gebruikt en ligging van het beschikbare dakvlak komen dan aan de orde. Zo komt u te weten hoeveel zonnepanelen er nodig zijn om een aantrekkelijk rendement te behalen zodat u de investering in een afzienbare tijd kunt terug verdienen. De verwachte terugverdientijd  is afhankelijke van uw jaarlijkse energieverbruik en de verwachte opbrengst van uw zonnestroominstallatie. Wat een complete zonnestroominstallatie voor uw situatie kost, rekenen we graag voor u uit en maken we zichtbaar in een voor u op maat gemaakte offerte. Voor een op maat gemaakte offerte kunt contact met ons opnemen.

pv panelen helmond

Welke stappen doorlopen we bij de keuze voor zonnepanelen?

 1. Controle van het dak geschikt is voor zonnepanelen
  Nieuwsgierig naar hoeveel energie u met zonnepanelen kunt opwekken en hoeveel u daarmee kunt besparen op uw energie rekening? Een van onze specialisten neemt graag contact met u op om te kijken of uw woonsituatie geschikt is voor een goed renderend systeem.
 1. Persoonlijk contact na de offerte-aanvraag
  Indien u bij E.T.B. Willem Bos een offerte voor zonnepanelen aanvraagt, nemen we contact met u op om specifieke zaken door te nemen (denk hierbij o.a. aan de meterkast). Zo weten we zeker dat we een aanbod doen wat bij uw persoonlijke situatie past. Het komt bijvoorbeeld voor dat er een extra groep moet worden gemaakt in de meterkast. Onze specialist neemt alle zaken grondig met u door zodat niemand achteraf met verrassingen wordt geconfronteerd.
 1. Bent u akkoord met de offerte?
  Na het tekenen van de offerte sturen we een specialist langs voor een waarneming ter plaatse. We doen een technische check en controleren direct of de installatie kan plaatsvinden zoals afgesproken in de offerte. Zo voorkomen we verassingen bij de installatie. Zodra de check heeft plaats gevonden, plannen we in overleg met u een datum voor het monteren van de installatie in.
 1. De installatie
  De installatie van de zonnepanelen zelf is doorgaans in één dag klaar. U start direct met besparen. Onze ervaren installateurs leveren een werkend systeem op en geven een demonstratie. De installatie is bij E.T.B. Willem Bos in vertrouwde- en ervaren handen!

Contact met Willem Bos

Heeft u vragen over onze elektrotechnische mogelijkheden of vragen over duurzaamheid oplossingen?

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers.

Contact aanvraag

Zakenpartners ETB Willem Bos